Duurzaamheid integraal in het curriculum

Photo by Amir Esrafili from Pexels: https://www.pexels.com/photo/lonely-man-in-middle-of-snowy-valley-6555781/

Momenteel ben ik mezelf steeds meer aan het oriënteren op de mogelijkheden die er zijn om duurzaamheid en leren over circulariteit integraal in mijn eigen curriculum te verwerken. Ik kwam twee interessante initiatieven tegen.

SDGatSchool.be

De SDG’s (sustainable development goals) zijn zeventien doelen die vanuit de UN op zijn gesteld en houvast geven voor het gezamenlijk, op globaal niveau, toewerken naar een betere en duurzame wereld. SDGatSchool.be heeft deze doelen omgezet naar een impactroos. Op diverse niveaus, of dat nu op lesniveau is of op schoolniveau, kan men kijken welke impact er gemaakt wordt op de doelen.

ThinkNow Foundation

Tijdens het beluisteren van een podcast op BNR hoorde ik oud-generaal Tom Middendorp in gesprek over het klimaat en hoe hij, met zijn lange carrière bij defensie, met eigen ogen heeft gezien hoe klimaat, geweld, dreiging en alle problematiek van dien met elkaar samen hangen. “In Mali dreef de droogte mensen in handen van het extremisme.” Middendorp is zelf ambassadeur van de Think Now Foundation, samen met actrice Carice van Houten. Als non-profitorganisatie is hun missie om duurzaamheid te verankeren in de kerndoelen van het PO en VO.

Duurzaamheid integraal in het curriculum
Schuiven naar boven