In deze review laat ik me even kort uit over de interactieve classroom-tool van WooClap. Hoe werkt het? Wat zijn de pluspunten? Wat zijn de aandachtspunten? Waar is het goed voor te gebruiken?
Hoe werkt WooClap?
Wat bij gebruik van de app meteen opvalt, is dat het heel intuitief werkt. Net als bij het overbekende Kahoot! werk je als docent vanuit de webapp in de browser en kunnen deelnemers inloggen met diverse devices inloggen via hun browser. Dit gaat gemakkelijk met behulp van een grote QR-code die te scannen is met de fotocamerafunctie van vrijwel iedere smartphone. Natuurlijk kun je ook handmatig naar wooclap.com zelf toe en dan de ‘event code’ invullen.
Daarna bevindt de gebruiker zich in de sessie. Als docent kun je dan de sessie docentgestuurd starten. Je klikt eenvoudigweg op de pijltjes naar links of naar rechts, als bij een slideshow.
Vervolgens kun je legio verschillende vraagtypes of interactieve items toevoegen. Dit doe je simpelweg door op één van de icoontjes te klikken (zie onder).
Het is belangrijk dat dit type interactie goed aansluit bij wat de student moet leren of wat voor informatie je wilt ophalen.