Online Teaching Tool Review: H5P voor WordPress

In deze post review ik de H5P plugin voor WordPress. Ik vertel kort over wat H5P, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe ik de WordPress-plugin heb ervaren.

Wat is H5P?

H5P is een open source platform dat het mogelijk maakt om op heel eenvoudige manier kleine, interactieve content in html5 te maken. Denk hierbij aan invuloefeningen, drag and drop, quizjes, true/false vragen, etc. Vervolgens kun je je content heel eenvoudig publiceren en op je eigen website, bijvoorbeeld WordPress, plaatsen. Dit gaat dan via de zogenaamde ‘embed-functie’ waarbij je een stukje html-code op je pagina plakt. Vervolgens is de oefening of puzzel dan zichtbaar op je pagina. Superhandig natuurlijk als je leerlingen of studenten snel met iets online wilt laten oefenen.

Wat is mijn ervaring met H5P?

Ik ben H5P zo’n zeven jaar geleden gaan gebruiken. Toen stond het nog in de kinderschoenen, maar inmiddels is het al veel verder ontwikkeld. H5P kan gebruikt worden via de website www.h5p.org, maar ik zelf gebruik de plugin-variant voor WordPress. De reden daarvoor is natuurlijk simpel: mijn eigen LMS is gebouwd met WordPress. Tot nu toe moet ik zeggen dat ik af en toe wat bugs tegen ben gekomen, maar over het algemeen werkt de plugin bijzonder goed. Zeker gezien de hoeveelheid contenttypes die er gratis beschikbaar zijn. Af en toe moet je wel het een en ander updaten, maar het werkt verder uitstekend. Wat ik vooral ook heel goed vind, is dat de nieuwste aanwinsten bijzonder goed inspelen op wat er enerzijds met html5 mogelijk is en anderzijds wat docenten nodig hebben: eenvoudig te bewerken apps waarmee snel ‘actuele’ of ‘specifieke’ content kan worden verpakt, die vervolgens de interactiviteit het klaslokaal inbrengt. Wat ik tot slot erg fijn vind, is dat elk contenttype een voorbeeld heeft. Oftewel, weet je niet precies wat de waarde van een type is, dan kun je op ‘voorbeeld’ klikken. Zo zie je snel of je de juiste interactie ermee kunt creëren voor op je website.

Online Teaching Tool Review: H5P voor WordPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven