Recensie: chatbotmaker van flow.ai

Het gebruik van kunstmatige intelligentie begint zo ondertussen ook voor de normale man en/of vrouw beschikbaar te worden. Zo biedt het bedrijf Flow op hun website app.flow.ai een hoogwaardige en bijzonder intuïtieve en in-browser chatbotmaker aan. In dit artikel bestrijken we met een noodvaart de belangrijkste mogelijkheden en opties van hun platform.

Intuïtief en gebruikersvriendelijk

Als je aangeland bent op app.flow.ai is het eerste wat opvalt dat Flow een duidelijk onderscheid maakt tussen hun interface voor ontwerpers (love for designers) en developers (love for developers). Eenmaal ingelogd is het bijzonder gemakkelijk om via de Design-functie zonder code je chatbot te programmeren. Mocht je dat juist wél graag willen, dan kun je via de Code-functie juist weer heel gemakkelijk direct code invoeren met ondersteuning van Webhook en Cloudcode. Het dashboard van de online app is overzichtelijk dankzij duidelijke, gekleurde icoontjes en werkt vlot zonder enige vertraging.

Chatbot programmeren

De chatbot is programmeerbaar via de Designfunctie en de Developerfunctie. Via de pagina Design is het vrij eenvoudig om input te definiëren waar je bot op moet reageren. Je creëert een nieuwe ‘flow’ en voegt met een drag-and-drop-functie een gespreksballonnetje naar de placeholder. Als je gespreksballon op zijn plaats staat, kun je input definiëren. Stel je voor dat een gebruiker ‘Hoi, hoe gaat het?’ tegen je bot zegt. Wat moet je bot dan terug zeggen? Door een antwoordballonnetje naar een placeholder eronder te verslepen, wordt het mogelijk om een reactie in te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘Hey, ja alles prima! En hoe gaat het met jou?’. Natuurlijk kan eenzelfde soort vraag op ontelbare manieren worden gesteld. Je moet je bot dus trainen met een aantal voorbeelden:

  • Hoi, hoe gaat het?
  • Hey, hoe is het?
  • Hallo, alles goed?
  • Goedendag!
  • Hi!
  • Hey hey!
  • Alles goed man!
  • etc.

Pas na een tiental voorbeelden die je als botmaker zelf ingeeft, gaat de NLP-processor aan de slag. De natural language processor, niet te verwarren met non-linguïstisch programmeren, analyseert de mogelijke input en destilleert daar bepaalde entiteiten uit. Deze entiteiten kunnen belangrijke woorden of zinsdelen zijn, die de bot triggeren om een bepaald antwoord te geven.

Ingebouwde chatbottester

Heb je je chatbot eenmaal geprogrammeerd, dan kun je je bot in de app direct testen. Alle online input wordt direct weergegeven, zodat ook duidelijk wordt waar de bot wel of niet op reageert. Indien de bot niet reageert, kun je in het paneel gelijk live een antwoord geven op de vraag van gebruiker. Naarmate het brein van je chatbot groeit, zal het meer en meer gaan lijken alsof er echt een persoon schuilgaat achter de bot. Hoe meer inputcontext je verschaft, hoe accurater de NLP antwoord kan geven op de vragen van gebruikers.

Eenvoudig publiceren

Het fijne aan Flow is dat het de mogelijkheid biedt om je bot op meerdere manieren, van beginner tot expert, in te bedden op een website. Dit is simpelweg mogelijk via een iframe, of via de API (application programming interface). Eenmaal toegevoegd aan een website, kunnen gebruikers de interactie aangaan met de bot. Een verslag van gestelde vragen tref je op de beheerderspagina. Eventuele vragen die buiten het bereik van de bot vallen, worden opgemerkt door het programma. Met het ingebouwde analytics-programma heb je onmiddellijk een duidelijk beeld van wie je chatbot gebruikt en wanneer deze aangesproken.

Oordeel

Pluspunten

  • bijzonder intuïtief en gemakkelijk in gebruik
  • bot is programmeerbaar zonder en met coderen
  • overzichtelijk bedieningspaneel

Minpunten

  • vrij duur bij relatief weinig gebruikers (79 euro per maand)

 

 

Recensie: chatbotmaker van flow.ai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven